mandag 6. februar 2012

Sitronkylling



En ekte amerikansk klassiker? Neppe. Den finnes i mange varianter over hele verden. En som kanskje er minst like populære som den amerikanske varianten er den kinesiske - som ikke serveres i Kina forøvrig. Jeg tror denne syrlige middagsretten som er et symbol på den amerikanske middelklassen er et resultat av så mange andre "tradisjonelle" fenomener i statene - den store smeltedigelen. Timian og parmesan fra Italia, rosmarin og solmoden sitron fra Spania og koriander fra det asiatiske kontinentet. Sammen gjør de en krydret lett rett som passer bra til nesten alt av tilbehør. Jeg har valgt makaronistuing. Oppskriften til makaronistuing finner du her.

Dette trenger du til kyllingen

  • 300g løvtynn kylling
  • 1/2 sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss oregano
  • 1 ss rosmarin
  • 1 ss timian 
  • 1 ts koriander
  • 2 ss matolje
Slik gjør du

Først lager du marinaden (obs: marineringstid). Finhakk hvitløk. Lag zest av sitronen og klem ut saften av resten. Sitron zest for du ved å raspe av skallet med en kjøkkenrasp. Bland zest, hvitløk, sitronsaft og krydder inn i olje og ha det i en liten bolle sammen med kylling. Vend kyllingen godt så alt er dekt. La denne stå kaldt i ca 1 time. Mens du venter på kyllingen lager du makaronistuingen. 

Når kyllingen er klar varmer du opp en stekepanne med litt margarin. Når pannen er god å varm steker du kjapt en eller to biter i gangen og tar de til siden. De trenger ikke langt tid, ca 20 sekunder på hver side. Ikke stek for mye samtidig, da blir pannen kald. Sjekk den tykkeste biten om den er gjennomstekt og server rykende fersk sammen med stuingen. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar